20 Ocak 2015 Salı

Kurban bayrami 2014



Bizim evde bayramlar özellikle de cocuklar icin harika günler olarak kayda gecer. Su gurbet ellerinde cocuklarimiz noel, paskalya vs. bayramlarina tamah etmesinler ve de bir nebze de olsa kendi örf ve dini yasantilarini benimsesinler diye haftalar öncesinden hazirliklara baslarim. 

Herkeste misafir telasi ben de ise hep cocuklarimin telasi olmustur. Cünkü misafiri memnun etmek cocuklari memnun etmekten ve de ayni zamanda egitmekten cok daha kolay.

Her güne bir hediye gelenegimizi daha önceki yazilarimda da gündeme getirmistim. Son kurban bayraminda yine gelenegimizi bozmadim ve her güne ayri bir hediye aldim, paketledim. Bizim cocuklarimiz kendi vatanlarindan uzakta cok büyük bayram heyecanlarina taniklik etmedikleri icin amacim hediyelerle her bayram sabahini heyecanli kilmak ve onlarin bayrami iple cekmelerini saglamak.

Nitekim her yeri süsledik, cesitli bayram ikramlarimizi hazirladik, ziyaret edcegimiz ailelere hep birlikte karar verdik. Hatta Elif icin ayrica bir heyecan oldu bu bayram. Diger bayramlarda daha kücük oldugu icin henüz bize katilamiyordu. Bu sene  ailemizde karar veren heyecanlanan bir birey daha vardi artik. 




Her sey iyi güzeldi de bu sene hediyeler konusunda bazi degisiklikler yapmam gerektigini anladim. Hani derler ya anne babalarin gözünde cocuklar hic büyümez diye, sanirim ben de bu rüzgara kapilan bir anne olarak artik hediye seciminde cok isabetli olmadigimi farkettim. Sadece Elif henüz cok kücük oldugu icin her actigi pakette ciglik atti. Lakin Muharrem ve Sumeyra´dan ayni sonucu alamadim. Hic bir masraftan kacinmadigim, onlarin zevklerini özenle takip edip hediye sectigim halde her bir hediyede isabet ettirememisim.

Cocuklarimla bunu acikca konustum. Onlar artik beni anlayacak yastalardi ve ben onlari mutlu ve heyecanli görmek istiyordum. Onlar da beni üzmemek adina sahte cigliklar atmak zorunda kalmayacaklardi hani. 

Yavrularimla bir anlasma yaptik. Begenmedikleri hediyeleri magazaya götürüp geri verdik ve onlarin parasiyla kendi hoslarina giden hediyeler aldik. 

Bir dahaki bayramda hediye alisverisini onlarla birlikte yapmaya karar verdik. Onlara bir bütce ayiracagim ve secimi kendilerine birakacagim. Bu sonuctan hem ben hem de yavrularim cok memnun kaldik.

Bu arada Elif´imin de prenses esyalarinin haricinde bazi degisiklikler yapmak istedigini farkettim. Oldukca sasirdim, bu yasta ne bu kendine güvenmislik diye düsündüm ve kendi kendine karar verebilecek kadar özgüveni oldugu icin de cok sevindim. 




....





...







...





....



...






Simdi bir dahaki bayrami hep birlikte iple cekiyoruz....

:)

4 yorum:

  1. çok güzel yapıyorsun. dediğin gibi gurbette olunca sen çabalamazsan çocuklar bayramdan pek bişey anlamıyorlar. hatta noel bayramına imrenebiliiyorlar. sağolsun halamda bize hep bayramı iple çekmemize sebep oldu. çok güzel hediyeler alırdı, sürprizler yapardı. şimdi bu geleneği bende kendi kızımda ve yeğenimde yapacağım inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insaallah yapin, eminim onlarin da hep anilarinda kalacaksiniz o zaman.

      Sil
  2. Çocuklar ne kadar da büyümüşler maaşallah:) çocukları bu fikirlerle bayramları daha da çok seviyor ve değer veriyor ,ben de dikkat etmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, cok büyüdüler. Blog yazmaya basladigimda minnaciktilar hatta en kücügüm dogmamisti bile. Bayramlar öncelikle cocuklar icin özel olmali bence.

      Sil