5 Ocak 2015 Pazartesi

"Aslan sana hosgeldin diyor"


Beyimle birlikte Elif´imi ilk defa hayvanat bahcesine götürmüstük. Sumeyra ve arkadasi Tugce´de bize eslik etmislerdi. 
Elif´in hayran dolu bakislarini kameraya cekmedigim icin pismanim. Bahcenin hemen girisinde filler vardi. Hayatinda ilk defa canli fil gören Elif sasirip kalmisti. Bir müddet konusmayip, kocaman actigi gözleriyle onlari uzun uzun izlemis ve büyük bir hayret ve hayranlikla "Aneee filler ne kadar kocamaaaan!" diye haykirmisti. Ardindan fillerden pis bir koku geldigini söyledi. Ona hayvanlarin diskilarinin koktugunu anlattigimda saskinligi daha da artmisti. "Hiiiiih onlar tuvalete gitmiyorlar mi? Annesi onlara taharet aldirmiyor mu?" diye cok hosumuza giden, hepimizi kahkaha attiran bir yorum yapmisti. Elif yavruma hayvanlarin insanlar gibi olmadigini kanitlayana kadar bayagi ugrasmistim :) 



En cok görmek istedigi hayvanlar arasinda bir de aslancik vardi. Disarda yürürken aslanin kükremesini isittik ve hemen icerde aslanlarin bulundugu bölüme girdik. Kapali alanda kükreme sesi yanki yapinca ürkmemek mümkün degildi dogrusu. Elif´te bu ses karsisinda oldukca ürpermisti. Hemen orada onu sakinlestirmemiz gerekiyordu. Hemen beyimle bir hikaye uydurduk "Aaa Elif aslan sana hosgeldin diyor, onlar bu sekilde konusuyor. Hani sen de babanla oynarken aslan gibi kükrüyorsun ya, iste öyle!" Anlattiklarimiza önceleri pek inanmak istemeyen Elif, bizim güle oynaya aslani sevdigimizi ve "ayyy merhaba aslan kardes" gibi sözlerimizi duydukca rahatlamisti.



O gün bugündür her daim aslanin taklidini yapar ve "Aslan bana hosgeldin, merhaba dedi, biliyor musun?" diye de herkese anlatir.





...


...


...


...


Her hayvanat bahcesi sonrasi yaptigimiz gibi yine bahce icerisinde bulunan cocuk parkina ugramistik ve cocuklar doyasiya oynamislardi.




Bir ara Elif hayvanlarin belki onlarin yanina gelebileceginden korkarak bana siginmisti. Hakliydi, sonucta teorik olarak bu mümkündü. Onu sakinlestirip, oynamasi icin tekrar ablalarinin yanina yollamistim.




...


 Cok güzel bir gün yasamistik yine. Hatiralarimiza bir yenisini daha eklemistik. Belki böyle anilar sayesinde büyüdüklerinde onlara anlatacak bir sürü hikayem olacakti. Güzeldi hersey...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder