24 Ocak 2012 Salı

Pokemon Sacmaligi



Zaman zaman cocuklarimiza yasaklar koyariz ama onlarin yasakladigimiz seyi ne kadar sevdigini bildigimizden bazen geri atmak zorunda kaliriz ya, iste ben de aynen böyle iki tas arasinda kalakaldim.
Oglumun pokemon oyunlarina olan meraki kizimi da kisa sürede etkisi altina aldi. Uzun zamandir Pokemon´a alternatif baska oyunlara yönlendirmeye calisiyorum ama sanirim simdilik bosa kürek cekiyorum. Bir ara tamamen yasak koydum, degil oynamak, Pokemon kartlarini dahi eline almalarini istemedim.
Evet yasaga uydu yavrularim ama yasakladikca Pokemon´un degeri gözlerinde daha da artti.
Ben de bu sevdadan tamamen bikip, bir daha geri dönüs icin bir hevesleri kalmasin diye pokemon yasagini ortadan kaldirdim.



Yavrularim bu özgürlügün tadini sonuna dek cikarmayi ihmal etmediler. Pokemon hayranlarinin katilacagi Pokemon günlerinden birinin de yasadiklari sehirde yapilacagini ögrenen minik hayranlarim, bizi ikna edip o coooook "özel" güne katildilar. Iste bu t-shirtler de o günden hatira.



Dogru mu yaptim, yanlis mi bilmiyorum. Sevmiyorum o garip görünümlü sacma yaratik resimlerini. Cocuklarin ic dünyalari etkileniyor ve yasadiklari hersey gibi kesin bu garip yaratiklar da onlarda izler birakiyordur.

Böyle sacma seylere özlem duymamalari icin kendilerini özgür biraktim, birakmasina ama icim icimi yemiyor desem yalan olur. Bakalim gecen günler ne gösterecek. Insaallah yanlis bir karar vermemisimdir düsüncesi ile bir kac öneri ve fikre ihtiyac duydugumu da eklemek isterim.


Imdaaaaaaaaaaaaaat!!!!!!!!!









11 yorum:

  1. Pokemon çocukların hayal dünyasında kahraman.Biz ne kadar üstelersek onlar o kadar çok sahip çıkacak.Benim oğlanlarda çok düşkündü şimdi büyük 14 küçük 10 yaşında.Hayatta izlemiyorlar.Ayrıca başka çocuklar gibi hayal dünyalarında büyütüp balkondan falanda atlamadılar.Bu hayali kahramanları çocuklar bir süre sonra kendiliğinden bırakıyorlar üzülmeyin.Spora yönlendirmenizi yada arkadaşlarıyla aktivite yapacak zamanlar bulmaya geyret edin derim.

    YanıtlaSil
  2. oluyor boyle durumlar bazen en azından bunların gecıcı olduğunu sadece bır oyun cızgı film oldugunu sık sık soyleyın

    YanıtlaSil
  3. Kardesim, cocuklari spora yönlendirme konusunda hemfikirim. Su an haftada iki kez yüzme kursumuz var. Hafta sonlari da mümkün oldugu sürece bir sosyal faaliyet veya arkadaslarla bulusma ayarliyoruz.
    Nohut oda, evet haklisiniz, bunlarin gercek disi hayal ürünleri oldugunu konusmaya gayret ediyorum.
    Yorumlar icin cok tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. amann bilmezmiyim bizdede winxler var ben nasıl nefret ediyorum anlatamam, ama biliyorum ben ne kadar yazaklarsamda okulda arkadaşlarında görecek, öylede oldu okula başladıktan sonra iyice hortladı bu sevgi, ama çoçukca bir şey çok üstünde durmak istemiyorum zamanla bu da bitecek :) pokemonlarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz´cim, evet mutlaka bitecek bir gün haklisin. Onlara bir sürü baska alternatifler sunuyorum. Ise yariyor, cok sükür.

      Sil
  5. canım seni çok iyi anlıyorum benim bıdık 3,5 yaşında ama bizdede ciddi bir şekilde caillau saplantısı var doktorumuz ciddi şekilde yasak koydu izlemesin diye ama gelde anlat bende senin gibi yasakladıkça dha bi bağlandı bıraktım şimdi denk gelirse izliyor yoksa özellikle açmıyorum sizin işiniz daha zor tabi ama dediğin gibi nekadar yasak koyarsan ona okadar cazip gelir bence bikaç izin dışında geri kalan istekleri yapma şimdi kartlar alınmış sonrası gelmesin yani zamanla azalacaktır bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Her cocugun kendisine göre bir takim vazgecemedigi kahramanlari oluyor iste. Ben de üstünde durmuyorum bakalim.

      Sil
  6. canım takip ederek kendi hallerine bırakmak lazım
    iyi etmişsin
    :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkürler bir kase lezzet, beni tasdikledin

      Sil
  7. Her çocuğun belli yaşlarda bazı takıntıları oluyor,şu ana kadar bizde 3-4 ay süren takıntılardan edindiğim tecrübe: Geliyor ve geçiyor!Çok takılıp kendini üzme derim ben,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin Coskunsel, insaallah baska seyler dikkat cektikce pokemon da cazibesini kaybedecektir.

      Sil