23 Ocak 2012 Pazartesi

Dislerim Icin Ciciler


Son yazilarimizdan birisi minik kurabiyemin dislerinin cikmasi ile ilgiliydi. O gün bugündür dislerimizin kasinmasi devam ediyor. Henüz ortada minicik bir dis yok. Ama ha gayret cikmasi yakindir diye düsünüyorum, bakalim...



Elif´ime dislerinin sizisini ve kasintisini dindirecek bir sürü arac gerec aldim. Artik ne zamandir bu dis sagligi ürünlerini yavrumun ihtiyacina göre sirayla kullanmaya basladik.




Ürünlerden birisi cok bilindik olan bu bisfenol a icermeyen dis kasima ve rahatlatma araci. Genellikle bunun daha büyük boyutlu olani satilir veya alinir. Bebekler büyük nesneler ile dis etlerini kasimakta zorlanirlar. Bundan dolayi ben bu kücük ve pratik olanini tercih ettim. Bilindigi üzere bu ürünü buzdolabinda bir müddet birakarak icindeki sivinin sogumasi saglanir ve bebek bu sekilde dis etlerini daha da rahatlatmis olur.




Dis kasima araclarindan en cok hosuma gidenlerden birisi de bu dis fircalari.
Bebegin 3 ay, 6 ay ve 12 aylik dönemlerinde dis etlerini kasimaya yarayacak ve ayni zamanda bebegin ilk dis fircasi ile tanismasini saglayacak fircalar.




...



Bu mikrofiber parmaklik ise harika bir bulus bence. Dil, dis eti ve ilk disi bununla hem masaj edebilir hem de temizligini saglayabilirsiniz. Emniyet acisindan alt tarafindaki halkayi mutlaka orta parmaginiza gecirmeniz gerekiyor.



Bu silikon baslik ise yine minik yavrularda 3. aydan itibaren kullanilabilen bir firca. Bisfenol A orani % 0.




En enteresan araclardan biri de bu menekse kökü. Bunca kimyasal arasinda bir tane de dogal bir yöntem kullanmak gerekir. Bebek dis cikarma döneminde bu köke isirarak agrilarini azaltabiliyor. Tükürük sayesinde yumusayarak daha kolay cignenmesini sagliyor.  
Baska bir dogal yöntem de bilindigi üzere havuc kullanimidir. Bebekler havuca isirarakta dislerine masaj uygulayabilirler.




Minik bebeklerimize alcagimiz tüm ürünlerin sagliga zararli olup olmadiklarina cok dikkat etmeliyiz. Mutlaka dis doktorlari tarafindan tavsiye edilen, antibakteriyel ve bisfenol a icermeyen ürünler secelim.

Bisfenol A bebek biberonlari tarzi ürünlerde zararli oldugu icin 2011 yilindan beri Avrupa Birligi´nde kullanimdan kaldirildi diye biliyorum.





"Agac yasken egilir!"

Öyleyse cocuklarimizin dis sagligina gerekli hassasiyeti göstermeleri icin onlara bebeklikten itibaren bu egitimi verelim.

veee en önemlisi

ÖRNEK OLALIM.










9 yorum:

  1. bazen inanamayark bakıyorum tüm bu olanlara :=))
    nerden nerelere gelmiş bu teknoloji diyorum !!!
    düşünsene benim üzerimden tam 26 yıl geçmiş !!!

    prenses çok şanslı

    güle güle büyüsün..
    şansı çok olsun,
    sevenleride, sağlığıda ...

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba öncelikle:)Bu menekşe kökünü yeni duyuyorum faydalı birşeye benziyor.Ben de 11 aylık bebeğimin dişleri fırçalıyorum çok hoşuna gidiyor,zevkten dört köşe oluyor..

    YanıtlaSil
  3. Yeni incileriniz şimdiden hayırlı olsun umarım ağrısız sancısız çıkarır kuzucuk.
    Benim cadılar diş kaşıyıcılarını hiç kullanmak istemediler onların yerine havuç,ekmek ile kaşımışlardı dişlerini :)

    YanıtlaSil
  4. bu naneler yenimi çıkmış, duruşta yoktu :=) çok faydalı olmuş yazın, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bir dut masali, evet teknolojinin bu denli hizli gelisimi bize ne kolayliklar sagliyor.
    Coskunsel, menekse kökü dogal bir yöntem oldugu icin cok faydali, denemenizi tavsiye ederim.
    Ikiz annesi, benimde diger yavrularimda en cok basvurdugum yöntem havuctu, gercekten cok ise yariyor.
    isoon, her sene yeni yeni naneler cikiyor iste, denemek lazim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hatice Abla,
    Hafsa Meral'iminde gecen hafta cikti ilk disi, sancili oldu ama elhmd incimiz parliyor :) Bizimde var fircalardan, cok memnunuz bizde. Ama ekmegi daha cok tercih ediyor sanki :)

    YanıtlaSil
  7. Canim, ilk disiniz hayirli ugurlu olsun. Ben henüz ekmek vermedim ama yakinda kesin deneyecegim. Diger cocuklarimda ekmek ve havuc favorilerimiz arasindaydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman allahim....yerim ben elifimin dis temizlik ve kasima arac gereclerini;hepsi birbirinden özel...masallah haticem...piyasadaki tüm dis cikarma dönemini kolaylastiran malzemeleri almissin canim..."veilchenwurzel" dahil :D ... iyi ve agrisiz dis cikarmalarim elifime

      Sil
    2. Canim benim, bunlari biz eczacinin agzindan duymak cok güzel. Tesekkür ederiz teyzesi :)

      Sil