28 Ağustos 2011 Pazar

Elif Kizimin Yenilikleri

Minik yavrum erkenden gelince dolabinin tüm hazirliklarini tamamlayamamis oldum malesef. Onunla hastane sonrasi esyalari birlikte yerlestirmis olduk. Tabi bu isleri yaparken aramizdaki tek fark bebegin keyifli uykuya yatmasi benim de bu firsati degerlendirip eksik kalan isleri acilen yapmam olmustu :) .



Öncelikle sahip oldugu tüm giyecekleri tertemiz yikadik. Bu giyeceklerin bazilari ablamizdan kalanlar, bazilari da yeni alinanlardan olusuyor tabiki. Daha sonra beden numaralarina göre ayirdik.






Sonra herbirini kategorilere ayirarak dolabimiza yerlestirdik. Kategorilerimiz ise sunlar: ic camasirlar, pijamalar, coraplar, bereler sapkalar boyun mendilleri vs., elbise ve tulumlar, etekler, pantolonlar, kosmetik ürünler ve bebek bezleri, ayakkabilar, kisliklar...




Derken tüm esyalar diger yavrularimdan da tecrübeli oldugum icin cabucak yerlerini buldular.








Bu dolabimiz Muharrem abimizin dolabiydi. Elif yavrum gelince abimize daha genis genc dolabi aldik ve bu dolabta Elif´e kaldi. Özellikle kücük cocuklu annelere bu dolabi tavsiye ederim. Bir cok büyüklü kücüklü bölümleri oldugu icin cok kullanisli diyebilirim. Artik bu dolabin degisik sekillerini de üretmisler. Ilgisi olanlar Ikea´ya bakabilirler.





Bu dolapta Sumeyra yavrumun ayni sistemle yerlestirilmis elbise dolabi. Her iki kizimin da giyecekleri ayni bölümlerde olunca isim cok daha kolaylasiyor.







Iste iki prensesimin iki dolabi yanyana böyle gözüküyor.

Bu dolaplarin en alt kisimlarini oyuncak dolabi olarak kullaniyoruz. En alt cekmeceler alttan makarali oldugu icin kolayca yerinden cikabiliyor ve baska bir yere sürülebiliyor. Bazen odanin ortasina dökülen oyuncaklari azar azar cekmeceye tasimaktansa cekmeceyi oyuncaklarin yaninda cekmek daha mantikli oluyor :)



Bu hos yatak oyuncagi da Elif yavrumun uykuya gecisini kolaylastiran müzikli oyuncagi. Hem degisik müzikler caliyor, hem de dönebiliyor. Ayrica alt ve üst taraftan isiklandirilmis. Yukardan cikan isiklar etrafa duvarlara kelebek figürleri yansitiyor. Cocuklarin düzenli bir sekilde uykuya dalabilmeleri icin ritüellere ihtiyaclari vardir. Biz bu ara bu oyuncak sayesinde ritüellesmis bir uyku sistemi bulmaya calisiyoruz.





Bu uzaktan kumanda yukarda bahsi gecen oyuncagimiza ait. Her müzik 5 dakika boyunca caldigi icin 5 dakikadan sonra yatagin yanina gitmeden uzaktan kumanda ile oyuncagi tekrar calistirabiliyorsunuz. Her ne kadar biz anneler icimiz rahat etmedigi icin yavrumuzu her daim yanina gidip kontrol etsekte yine de bu kumanda cok büyük bir rahatlik olabiliyor.




Her minik bebekli anneye bu cöp kutusunu tavsiye ederim. Cöp kutularimizda biriken cöpleri ne kadar cabuk dökersek dökelim bebek bezlerinin kokusu mutlaka rahatsizlik verebiliyor. Ben bebegimin altini her degistirdigimde bezini mutlaka özel bir cöp torbasina koyup agzini iyice baglayip öyle cöp kutusuna atarim. Ama yukarda resmi bulunan özel bebek bezi cöp kutusunu aldigimdan beri cok daha rahat ettim.





Her bezi attiktan sonra mevcut sapindan tutup 360° ceviriyorsunuz ve bez tamamen icinde hapsoluyor. Cok pratik, cok temiz...





Son olarak Elif yavrumun ikinci yatagini da anlatalim. Bu minik yatagi gece icin kullaniyoruz. Malesef bir cok hadise duyariz, uyurken cocugu ezmek, kötü sonuclara sebebiyet vermek gibi, Allah korusun. Cocuk yorgun düsen annenin yaninda uykuya dalinca anne uyku esnasinda hareketelerini kontrol edemeyebilir tabiki. Bu yüzden böyle bir yataga her annenin ihtiyaci olabilir. Bu bebek yatagini kendi yataginizin boyunda ayarliyorsunuz ve gece yatarken kendi yataginizin yanina cekiyorsunuz. Ayaklarindaki makaralari sabitliyorsunuz ve bu sayede yatak kaymiyor. Anne bebegini emzirdikten sonra uykuya dalan yavrusunu kendi yatagina koyup yaninda güvenli bir sekilde uykuya dalabiliyor. Hem anne hem bebek rahatligi icin mükemmel düsünülmüs bence. Hem psikolojik olarak hem de bedenen rahat etmek isteyen anne ve bebeklerine tavsiye ederim.

Eveeeeet bugünlükte bu kadar yeter sanirim. Bayagi cok tavsiyelerde bulunduk dogrusu. Umarim bu paylasimlardan faydalanan annelerimiz olmustur.




Sevgiler...






2 yorum:

  1. Sımsıcacık bir oda olmuş...Minik dünyasında sağlıkla büyür inş.

    YanıtlaSil
  2. amin canim cok tesekkür ederiz

    YanıtlaSil