6 Şubat 2012 Pazartesi

Yüzüyoruz, Yüzmeyi Tavsiye Ediyoruz


Sporun hayatimizdaki önemi malum. Saglikli bir yasam icin cocukluk döneminde bir aliskanlik yerlesmesi de sart. Hele de bu spor yüzme olursa bence daha da önemli. 



Muharrem yavrumla Sumeyra yavrumu yüzme kursuna yazdirdim. Her ne kadar kres ve okulda yüzmeye gitselerde özel bir kursun yerini tutmuyor tabiki.
Sumeyra tamamen yeni baslayanlar kursunda, Muharrem ise biraz daha tecrübeliler arasinda. Muharrem yavrum ana sinifinda iken sudan korkmus ve bu korku onun yüzme testini tamamlamasina engel olmustu. Iste ta o zamanlara dayanan bir tecrübe söz konusu.





Kursumuzun bir ayini basariyla tamamladik. Geriye iki ayimiz daha kaldi. Sevindirici olan daha kursun ortasina bile gelmeden yavrularim yüzmeyi büyük bir ölcüde ögrendiler. Buradaki adiyla "Seepferdchen" yani "Denizati" diye adlandirilan erken yüzücüler sertifikamiza az kaldi.
Kursun bitimine kadar sadece detaylara yogunlasacaklar ve düzenli antrenmanlarla iyi bir sonuc elde edecekler insaallah. Gecen haftadan beri tamamen desteksiz herhangi bir malzeme kullanmadan derin havuzda yüzmeyi basardilar. Hatta suya atlama, dalis, sirtüstü yüzme, kurbagalama teknigi tam oturdu sayilir.

Amacim yavrularima yüzmenin diger asamalarini da ögrenecekleri kurslar sunmak. Yani sirada bronz, gümüs ve hatta isterlerse altin madalya alabilecekleri yüzme kurslari var.

Neler olacak bakalim görelim...







8 yorum:

  1. Çok güzel bir aktivite bence. Bende Defne'yi göndermek istiyorum.Ama kulak problemimiz bu olay konusunda bizi geri adım attıryor. bakalım belki seneye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insaallah yavrunuz biran önce bu saglik sorununu atlatir ve en kisa zamanda yüzmeye baslayabilir.

      Sil
  2. Yüzmek en güzel sporlardan basta geleni bence ;)
    Cocuklara bu alanda nice basarilar diliyorum :)
    Sizinde tesvik etmeniz cok güzel ;)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Küçük yaşda yüzen çocuklara bayılıyorum, maşallah. Bizde seneye inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken baslamak lazim, size de simdiden basarilar.

      Sil
  4. Yüzmeyi ailecek çok severiz.Oğlanlarda yazın bol bol yüzüyorlar.Sinüsleri fazlasıyla rahatlıyor.Şimdi sırada binicilik dersleri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yüzme harika bir spor. Biniciligi ben kizim icin cok istedim ama bize cok uzak ciftliklerde sunuyorlar malesef. Sizlere basarilar dilerim.

      Sil