28 Şubat 2012 Salı

Kirli Pasakli Futbolcum


Cogu kiz cocugunun hayallerinde prenses olmak, peri kizi olmak gibi pembe hayaller vardir. Benim kizim ise bunlarin tam aksine futbolcu olacagi günleri iple cekiyor. Hergün okulda ders saati bitmesine ragmen 1 saat daha fazlaliktan kalarak arkadaslari ile top kosturuyor. Olurda kendisini 10 dakika önce alacak olursak kiyametleri kopariyor.
Babasinin "benim kizim doktor olacak" telkinlerine hic aldiris etmiyor. Ben ise kendisine her ne meslek secerse secsin arkandayiz mesaji vermeye gayret ediyorum. Bu futbolcu olmasini destekliyorum anlamina gelmiyor aslinda ama onun kendisine güvenmesi, anne babasinin her daim yaninda oldugunu hissetmesini istiyorum. Eminimki ilerdeki yaslarinda daha cooook meslek guruplarina ilgi duyacak. Simdiden sartlandirilmasina gerek yok yani.



Okulda önceleri erkek cocuklarin onun kabul etmesi icin cok caba sarfetti yavrum. Onu kiz oldugu icin klasik bir erkek oyunu olarak kabul ettikleri bir oyunun icinde görmek istemediler. Ama Sumeyra yavrum o kadar kendinden emin bir sekilde kisa zamanda kendisini kabul ettirdi ki artik arkadaslar icinde top oynanacagi zaman aranan istenen bir isim haline geldi. Futbol oynanan yerde onca erkek cocugun arasinda tek kiz cocugu Sumeyra. Kiz arkadaslari da ondan cok sikayetci. Oyun arkadasi olarak kendisi ile hic bir sey paylasamadiklarini söyleyip duruyorlar.
Kah futbolcu kah kaleci görevini üstlenen kücük melegim iste fotografta da görülecegi üzere kir pas icinde eve dönüyor.




Cocukken oyun esnasinda kirlenmenin, gönlünce camurlara batmanin ne denli bir keyif oldugunu bildigim icin ona temiz kalmasi icin bir baski uygulamiyorum. Cok sükür camasir makinesi diye bir icat var. Her okuldan geldiginde üzerindeki kiyafetlerini siyirip onu yikayip temizleyip bir cok zahmet ceksemde onun mutlu ve anneden korkmadan oynamasina degiyor bence.




Görüldügü üzere tepeden tirnaga kadar camur icinde yavrum. Öyle az bir sey degil yani insanin tahammül sinirlarini zorlayan kirli hali. Sumeyra´da en hosuma giden sey onu bu kirli pasakli halde her gördügümüzde bize icten ice gülerek "evet kendimi ne hale soktugumun farkindayim" der gibi siritmasi. Onun gülen yüzünün solmamasi ve hic üzülmemesi icin Rabbime dualar ediyorum o zaman.

Allah cümlemizin yavrularinin yüzünü hep güldürsün ve bizleri onlari mutlu eden ebeveynler olarak kilsin.




4 yorum:

  1. :)) erkek gibi kız dedikleri sümeyra gibi oluyor demek ki :)
    annesi onun arkasında olman çok güzel, ama bencede umarım futbolcu olmaz daha çok karar değiştirir, yoksa kocaman yamuk kaslı bacakları olur :) öpüyorum güzel kızını ve seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz´cim ben de umarimki futbolcu olmaz, ama teyzesi önce bir öz güveni olussun daha sonra nasilsa bir sürü degisik mesleklerle tanisacak, insaallah fikri degisir. Biz de seni öpüyoruz. :)

      Sil
  2. işin zor gözüküyor sen yine alttan alttanonu kızsal etkinliklere kız arkadaslarına yönelt:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canim neler neler deniyorum bir bilsen. Ama pembe rengi sevmesini basardim. :)

      Sil