5 Nisan 2011 Salı

Kücük Yaslarin Son Rutin Kontrolü

Bu hafta kizimin doktorunda son rutin kontrolünü yaptirdim. Bir dahaki kontrol artik daha büyüüüüük bir abla olunca yapilacak. Yukardaki resimde de görülecegi üzere doktorun masasinda kendisini verilen görevlerine adamis. :) Saglik sisteminde cocuklara verilen bu degeri takdir ediyorum. Son zamanlarda rutin kontrolün disinda okula baslayacagi icin de bir sürü kontrol ve testten gecti yavrum. Her biri cok basarili gecti. Zeka testi de beni cok memnun etti. Abisi kadar olmasa da ona yakin sonuclarla oldukca iyi durumda kücük kelebegim. Dilerim Rabbimden her yavru saglikli ve mutlu büyüsün. Yarin basimiza nelerin gelecegini bilemiyoruz. Her birimiz icin her seyin en hayirlisini yüce Mevla´dan diliyorum.

3 yorum:

  1. Okula başlamadan önce zeka testinden mi geçiriyorlar . Aslında güzel bi şeymiş. Yavrularımızın hayatı hep başarılarla geçsin hem bu dünya için hemde öbür taraf için hayırlı evlatlar olurlar inş. Bir meslekleri mutlaka olmalı çünkü hayat çok acımasız ve nerde nasıl başlarına bi şey gelecek bilinmez. Ve en önemlisi Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın kötülüklerden ve kötü kişilerden uzak eylesin inş.Belki herşeyi affedebilirim ama küçük çocuklara zarar verenleri asla...

    YanıtlaSil
  2. Hatice, senin prensesle benimki aynı yaşlar galiba, seneye ilkokulamı başlayacak? beyza bu yıl anasınıfında, ben zeka testi yaptırmadım, sonuçlarının çok ciddi olmadığını duymuştum, sen ne düşünüyorsun? prensesine seneye başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. amin arkadaslar...
    Zeka testi okul baslamadan cocuk 5 yasini doldurunca yapiliyor. Ama bu testi yaptirmak mecburiyetinde degilsiniz. Sadece cocugunuzda zeka seviyesinin yüksek olduguna dair isaretlet varsa yaptirilmasi tavsiye ediliyor. Güzel olan bazi ilkokullar bu gibi cocuklara özel egitim veriyorlar. Bazen cok zeki olduklari halde sinifa uyumsuzluk, farkli ögrenim sorunlari cekebiliyorlar. Malesef bir cok cocuga kesfedilmedikleri takdirde basarisiz ögrenci damgasi vuruluyor. Burada bahsettigim test, okul psikologlari tarafindan yapilan cok güvenilir sonuclara sahip. Imkani olan herkese yavrularini iyice izleyip kesfedip, test ettirmelerini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil