23 Mayıs 2013 Perşembe

Besmele Töreni



Daha önceki yazilarimda cocuklarin camide dini egitimine baslamalariyla ilgili Osmanli´dan süre gelen bir gelenegimizden bahsetmistim "Besmele Töreni". 
Benim güzel Sumeyra´m camideki veliler arasi kücük besmele töreninden sonra bir de daha kapsamli, programli bir besmele törenine daha katildi. Sahnede provalar sürerken kücük melegim ve arkadaslari cok heyecanliydilar. 


Kendilerine özel kiyafetler diktirildi. Ta vatanimizdan geldi bu güzel kiyafetler. 



Sahnede önce cami hocasi ile selamlastilar. Sonra hocamiz orta yere oturdu ve kücük talebeler bir bir ardina hocalarinin yanina gelerek bir siir okudular, hocalarinin elini öptüler, hocalari da onlarin elini öptü ve onlara dua ederek birer kese hediye verdi. 
Akabinde kizlarimiz siirler, ilahiler vs. okuyarak tüm velilerin gözlerini yasarttilar.

Cok duygu yüklü, gururlu ve mutlu bir gündü. Yavrumu izlemeye gelenler arasinda kocaman ailemiz ve yakin dostlarimiz vardi. Bu güzel günümüzü paylasan güzide insanlara mütesekkirim.
Özellikle de bu hos programda emegi gecen cemiyet calisanlari arkadaslara cani gönülden dualar ediyorum. Rabbim her birinden razi olsun. 

Programin sonunda enfes bir tarih sohbeti dinledik. Bu konuda kiymetli bilgilere sahip bir hocamiz misafirleri adeta Osmanli´ya dogru bir geziye cikardi.

Her sey harikaydi. Güzel bir gün, yavrum icin de hayirli bir baslangic   olmustu.





2 yorum: