15 Ekim 2009 Perşembe

Canim oglumun 10. yas günü

Muharrem oglum her sene dogum gününde bir konu secer ve biz dogum günü pastasindan parti aksesuarlarina kadar bu konuyu islemeye calisiriz. Bu meraki bundan iki yil önce basladi. 8. yas gününde Spongebob Schwammkopf (Sünger bob) karakterini secti.

Arkadaslarina gönderdigimiz davetiyelerde de Spongebob konusu kullandik. Iki davetiyemiz yetismeyince mecburen kendimiz Spongebob´u bizzat cizerek bu büyüüüüük sorunu ortadan kaldirdik.
Eee tabi pasta konusunda acemiligimiz üzerimizdeydi, cok sevdigim iki arkadasim bu konuda imdadimiza yetiserek oglumun kendi resmininde bulundugu pastayi hazirlayinca isin en önemli kismi tamamlanmis oldu.
Her dogum gününde oldugu gibi misafir yavrularimiza önce cocuk menüsünden olusan harika bir masa hazirlanir sonraaaa ara verilir, oyunlar devam oynanir veeee pastamizin yer aldigi masamiz hazirlanir. Tabiki bu masada da secilen ana konu yani Spongebob ele alinir.

Yavrular icin isin en güzel tarafi hediyeler; hele de hediyelerde de o an aktüell sevdigi oyuncaklar -mesela Spongebob gibi- mevcutsa eh daha ne ister insan... :)

Oglum 9. yas gününde artik daha cok Lego tasarimlari ile ilgilenince tabiki pastamizin ve dogum günü partimizin ana temasi Lego olur haliyle. Su minicik lego parcalarina saatlerce ugrastiktan sonra yavrumun ve arkadaslarinin begenisini toplamak bir nebze de olsa insana yorgunlugunu unutturuyor denebilir.

Bu sene yavrumun 10. yasini kutladik. Her sene oldugu gibi bu sene de hoslandigi ve ilgilendigi bir konuyu bana sunmasini istedim. Bu seferki duragimiz Pokemonlar ve Wii oyunlari oldu. Zaman acisindan cok cok dar bir anima denk gelen bu dogum günü partisi icin yine de kollari sivadim ve evdeki imkanlarla bir Pikacu ve Pokeball pastasi hazirlamaya calistim. Krem santinin biraktigi izler cocuklar tarafindan biraz elestirilsede Pikacu´ya olan hayranliklarindan pastamizi cok begendiler. :D

Aslinda bu sefer minik misafirlerimizi sinemaya davet etmeyi teklif ettim. Yeni gösterime giren cok hos cocuk filmlerinden birini izleyebilir daha sonra evde pastamizi keserek dogum gününü kutlayabilirdik. Ikinci alternatif olarakta partimizi tamamen evde kalarak kutlamayi ve yemek zamani gelince onlara cocuk lokantasi sunacagimi söyledim. Cocuklar ne enteresandir ki ikinci alternatife bayildilar. Cünkü cocuk lokantasi fikrini harika buldular. Merak edenler icin: Cocuk lokantasindan kastimiz, yavrulara cocuklarin sevdigi yemeklerden olusan bir menü hazirladik ve bunlari oglumla birlikte menü kartlari hazirlayarak listeledik. Cocuklar acikinca onlari masaya aldik ve tipki bir lokantadaki gibi kendilerine önce siparis verebilmeleri icin menü kartlarimizdan dagittik. Her biri kendi begendigi yemegi siparis verdi ve lokanta havasinda mutlu ve keyifli bir yemek yediler. Sonra yine oyunlarina devam ettiler. Cocuklari mutlu etmek ne kadar kolay diye düsünüyorum. :)


Oglum ve arkadaslari hazirladigimiz onca oyuna ragmen sadece Wii oynamayi tercih ettiler. Partimize uygun olmasi acisindan oyunumuzuda "Wii Party" olarak sectik. Saatlerce keyif sürdüler. Kazandilar, kaybettiler, kudurdular, sakinlestiler derken hediyeleri acma saatine kadar doyasiya keyiflendiler.


Eh yavrularin hepsi yasit ve ilgi alanlari da bir olunca her hediyenin basina beraber üsüstüler ve sadece hediye paketini yirtmakla kalmayip ayni zamanda yeni oyuncak ve cesitli hediyelerle hemen oynamaya ve denemeye koyuldular.
Böylece yorucu ama bir o kadarda keyifli bir gün daha sona ermis oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder